Parketta infovonal:
+36-20-974-91-55

Ápolás - kezelhetőség - egyszerűség

Minden padlóburkolat igényli a rendszeres tisztítást, a fából készült parketta szépségének megóvása érdekében azonban szakszerű ápolásra is szükség van, melyet speciális parketta tisztító szerrel végezzünk!

parketta ápolásA parketta ápolása, tisztítása nem ördöngösség, de van néhány egyszerű szabály, melynek betartásával hosszú ideig megőrizhetjük az igazi fából készült parketta szépségét, minőségét. A legkülönfélébb kezelő anyagok a parketta felületét védik a vegyi és fizikai hatásoktól, könnyen tisztíthatóvá varázsolják a fényes, lakkozott felületet, ugyanakkor ki is emelhetik a fából készült parketta erezetét.

A vegyszeres és víz alapú lakkok egy védőréteget képeznek, a parketta olajok beszívódnak a fába, kikristályosodva teszik igazán kopásállóvá a járófelületet. Ne feledjük, hogy a különböző lakkokhoz mindig a hozzáillő ápoló és tisztító szereket alkalmazzuk, mert nem véletlenül találták ki ezeket a módszereket!

A különböző törlőkendők, amelyeket kifejezetten a parketta tisztítására fejlesztettek ki és a porszívó használata megfelelő a parketta tisztításához. Azonban mindenképpen kerüljük a vizes felmosást, a túl sok nedvesség ugyanis az egyik legnagyobb ellensége még a lakozott parketta felületének is! Csak nedves ruhát szabad használni a letapadt és odaszáradt szennyeződések eltávolításához! A vízbe, amelyben megnedvesítjük a ruhát, tehetünk kevés ápolószert, de kerüljük az ammónia tartalmú mosószereket!

A bútorok lábára lehetőség szerint rakjunk filcet és a tűsarkú cipőkkel is vigyázzunk (a parketta keménységétől függetlenül)!

Megjelent: 6066 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Igénybevétel Fűtési típus »